На международно ниво ще се популяризира лозаро-винарския сектор в България и региона на Балканите

Меморандум за разбирателство
19.02.2020 / 11:30

На международно ниво ще се популяризира лозаро-винарския сектор в България и региона на Балканите. Това се предвижда с подписания Меморандум за разбирателство между министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и генералния директор на Международната организация по лозата и виното Пау Рока. Споразумението бе подписано в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, днес, в Министерски съвет.

Целта е да се засили сътрудничеството между двете страни в областта на лозаро-винарския сектор. Специално внимание е обърнато на съвместните дейности по популяризиране на традиционните лозаро-винарски райони, автохтонни сортове лози и запазване на традициите във винопроизводството. Те ще се промотират и като част от културно-историческото наследство в региона.

С Меморандума България и Международната организация ще задълбочат отношенията си в лозарството, винопроизводството, технологиите, маркетинга и в други области от взаимен интерес. Двете страни ще си партнират още и в прилагането на нови технологии, обучение на професионалисти от сектора, както и провеждането на конференции и семинари. Предвижда се провеждането редовни срещи за обмен на опит и обсъждане на бъдещи тенденции за развитие на сектора.

 

Източник:

Министерство на земеделието, храните и горите

Дирекция “ Връзки с обществеността и протокол ”

Още снимки от новината

Меморандум за разбирателство
Меморандум за разбирателство

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ЮГОИЗТОЧНА ТРАКИЙСКА РЕГИОНАЛНА ЛОЗАРО - ВИНАРСКА КАМАРА | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев