Започва DiVino Taste

DiVino
14.11.2019 / 10:57

Започва 9-ото издание на DiVino.Taste, което ще се проведе от 22 до 24 ноември, в Интер Експо Център София. Най-очакваното за годината винено събитие е подготвило разнообразна и интересна програма. За първи път по време на DiVino.Taste 2019 зала 6 на софийския Интер Експо Център ще се превърне в GOOD MOOD ZONE! Така най-големият форум на българското вино става еднакво привлекателно събитие както за широката публика, така и за бизнес клиентите. Докато в зала 5 на Интер Експо Център 85 български изби ще представят на едно място най-добрите си вина, а посетителите ще могат да ги дегустират, в зала 6 виното среща бизнеса! Това е мястото, където винарите и професионалистите от винарския бранш ще могат да се срещнат с някои изложители, които представят интересни бизнес хоризонти. Такива са:

 

Vivai Cooperativi Rauscedo (VCR) е водеща италианска пепинерия с над 80 годишен опит в производството на присадени вкоренени лози, представена в България от Dimeca.

Италианският производител на лозов посадъчен материал започва дейността си още в далечната 1933 г. в малкото предалпийско село Раушедо. Производството на разсадника днес достига 100 млн лози годишно, реализирани в 4500 клонови комбинации с подложки по сортове. Поддържа се наличност от 500 сорта винени и десертни лози.

Интересната новина за нас е, че съвместно с български дружества VCR работи по клонирането на 7 традиционни български сорта: димят, червен мискет, гъмза, памид, мавруд, рубин и производни на широка мелнишка лоза. Очаква се новосъздадените клонове да бъдат одобрени и сертифицирани през 2019-2020 и мултиплицирани на пазара през 2020-2021. За тези клонове ще има подробни доклади от агрономи и енолози.

VCR имат собствен експериментален център и лаборатория за микровинификации на сортовете по клонове, с помощта на които се усъвършенстват непрекъснато качествата на отделните клонови селекции. На DiVino.Taste ще може да дегустирате проби на някои от тях!

 

Herti е компания, която следва световните тенденции за бутилиране на вино с алуминиеви капачки и инвестира в иновативни продукти за нуждите на винопроизводителите. Фирмата предлага различни видове уплътнители, характерни за винарския сектор, като най-предпочитани за вино са саранекса и тин-сарана. Те осигуряват не само отличното затваряне на виното в бутилката, но и контролират пропусканото ниво на кислорода в допустимо количество според вида на избрания уплътнител. Винстар е търговската марката, под чието име се продават алуминиевите капачки за вино, произведени от Херти.

 

Glassworks предлага традиционни стъклени бутилки и буркани, но са специализирани и в създаването на бутилки в различни форми. Започвайки от оригинална идея за ново изделие, проектират и произвеждат заготовките и цялото оборудване необходимо за производството. За специфичните бутилки компанията предприема от името на клиента патентоване на дизайна в организацията за промишлена собственост, който е валиден в Европейския съюз.

 

Crispy представлява добра възможност за кетъринг за вино събития, презентации и други поводи. В основата на проекта стои Ивайло Игнатов, завършил престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu в Париж. Дълбокият му интерес към добрата кухня го отвежда на работа в Копенхаген и Словения, в ресторанти известни с отношението си към храната и местните продукти: Relae (сертифициран като zero waste restaurant) и Hisa Franko на Ана Рос (класиран сред ТОП 50 на най-добрите ресторанти в света за 2019 година).

Концепцията CRISPY се състои от кетъринг, предлагащ иновативна кухня с авторски и подход и подбрани продукти и организиране на събития и деликатесен магазин за храни и напитки с акцент върху органичните продукти, който предлага и собствена продукция.

 

Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) е специализирано застрахователно дружество, което предлага застраховки на плащания при износ и сделки на територията на Република България. Със своя профил то е добър потенциален партньор на всички винопроизводители, които изнасят част от продукцията си в чужбина. Съвместно с търговските банки, опериращи на българския пазар, БАЕЗ е разработила и схеми, които улесняват финансирането на дейността на своите клиенти. БАЕЗ предлагат застраховане на финансови рискове и възможности за финансиране.

 

Национален институт за изследване на вино, спиртни напитки и етерични масла (НИИВСНЕМ) е приемник на Института по винарство, създаден през 1952 г. Екипът му днес е подготвен да посрещне и намери решение на широк кръг проблеми и задачи, възникнали в практиката на винарската промишленост. Разработват се научноизследователски и приложни проекти в областта на винарството; търсят се адекватни решения на проблеми, възникнали в хода на производствения процес; извършва се сравнение и оценка на предлаганите от различни фирми енологични препарати. Институтът

 

myPOS предоставя иновативни и достъпни платежни решения, които изцяло променят начина, по който бизнесите приемат картови плащания през различни канали - на място, онлайн и в движение.

 

Освен всички тези възможности за бизнеса, в зала 6 посетителите ще имат възможност да се запознаят, опитат и закупят специално подбрани продукти и винени аксесоари от партньорите на DiVino.Taste. Това са интересни фирми и производители, които са логичен спътник на форума на българските винопроизводители и представляват неразделна част от културата на храната и виното.

 

9-ото издание на DiVino.Taste се провежда от 22 до 24 ноември, в Интер Експо Център София.

 

Контакти: Мирослав Иванов, „Връзки с обществеността“

Тел. 0888 775959

E-mail: press.divinotaste@gmail.com

 

 

Още снимки от новината

Форумът  DiVino.Taste

 

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2022 ЮГОИЗТОЧНА ТРАКИЙСКА РЕГИОНАЛНА ЛОЗАРО - ВИНАРСКА КАМАРА | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев