ЗА НАС

Представяне на "Югоизточна Тракийска" РЛВК

"Югоизточна Тракийска" РЛВК е доброволно сдружение на физически и ЮЛ, гроздопроизводители производители и търговци на вино и лозаро-винарски продукти. Камарата е създадена съгласно чл. 52 от ЗВСН и е ЮЛ с нестопанска цел.

Територията, на която осъществява дейността си Камарата включва общините: Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица, Ямбол, Болярово, Елхово, Стралджа, Тунджа, Кърджали, Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград, Момчилград, Черноочене, Хасково, Димитровград, Ивайловград, Любимец, Маджарово, Минерални бани, Свиленград, Симеоновград, Стамболово, Топловград, Сунгурларе, Карнобат, Харманли.

Към настоящият момент в ЮТРЛВК членуват 30 ЮЛ като общата площ на лозовите насаждения на членовете е 12 203 дка.

От 31.03.05 г. стартира дейността си и Регионалната Дегустационна комисия към Камарата.

В РДК ще се извършва органолептична оценка на вина, продукти от грозде и вино, винено бренди, ракии и др. спиртни напитки.

От миналата година стартира кампания по регистрация на гроздопроизводителите в района на Камарата. Кампанията се провежда съвместно с колегите от ИАЛВ ТЗ Сливен.

Кампанията продължава и тази година като вече е на ниво кметове на населени места.

Имаме съставен график с колегите от ИАЛВ, съгласно който ще посещаваме всички населени места в Областта, ще се провеждат срещи с гроздопроизводителите. Ще им бъдат разяснявани всички въпроси свързани с регистрацията на лозовите масиви.


 

Copyright © 2008-2023 ЮГОИЗТОЧНА ТРАКИЙСКА РЕГИОНАЛНА ЛОЗАРО - ВИНАРСКА КАМАРА | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев