Кръгла маса на тема "Перспективи за развитие на лозарство и винопроизводството през 2020 г.

03.07.2019 / 11:05

Кръгла маса на тема

"Перспективи за развитие на лозарство и винопроизводството през 2020 година - новости в регулирането и контрола върху производство и качеството."

 

„Национален институт за изследване на виното, спиртните напитки и етеричните масла - иновации в лабораторното обслужване и предлагането на услуги за производителите."

Гр. Созопол 19.07.2019

Час начало 10 часа

Място Народно читалище Отец Паисий –

ул. Аполония №1

 

През 2020 година предстои основна ревизия на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Земеделските производители трябва да бъдат подготвени за новите условия, като своевременно бъдат информирани и насочат своите усилия в повишаване на качеството на продуктите и на конкурентоспособността си. За лозарите и винопроизводителите това се отнася с особено голяма сила, защото произвеждания от тях продукт се конкурира на общ пазар с утвърдени страни производителите с висока пазарна репутация. Особено важно е регионите да запазят своята идентичност и да се утвърдят като специфични търговски и туристически дестинации. За Черноморския регион туризмът и винопроизводството за традиционен поминък с особено важно значение за населението и устойчивостта на местната икономика. В условията на глобален пазар, и на вината, и на туристическия продукт подкрепа на местните производители се превръща в основен стълб на успешната регионална стратегия за развитие. Организираната от Националния институт за изследване на вината, спиртните напитки и етеричните масла под домакинството на Регионална лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“ поставя на дневен ред важните въпроси за бъдещата регулация и развитие на сектора как производителите могат да защитят своя пазар дял, да повишат качеството на продуктите и да станат по-конкурентни и устойчиви.

Лектори ще бъдат

Адв. Ивана Мурджева

 
 

Copyright © 2008-2024 ЮГОИЗТОЧНА ТРАКИЙСКА РЕГИОНАЛНА ЛОЗАРО - ВИНАРСКА КАМАРА | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев